IP Sertifikası Nedir?

IP Sertifikası Nedir?

Birçok akıllı telefonlarda ip sertifikasının olduğu görülmektedir. Bu sertifikalar farklı sayı ve çeşitli özelliklere sahiptirler. IP sertifikasının akıllı telefonlarda kullanılmasının en önemli nedeni ise akıllı telefonların dayanıklılık gücünü göstermesidir.

IP Sertifikası Nedir, Ne Anlama Gelir?

Akıllı telefonların sıvılara, tozlara ve kuma karşı dayanıklılığını gösteren bir sertifikadır. IP sertifikası telefonlar hariç diğer farklı tür elektronik araçlar için de kullanılmaya uygundur. IP kodu ise bir çeşit ölçekleme sistemidir. Bu sebep ile her türlü akıllı telefonların ip sertifikası özelliğine sahip olmaktadır. Hatta hiçbir şekilde suya ve toza karşı dayanıklılığı olmayanların üzerinde bile kullanılmaktadır. Sertifikanın üzerinde yer alan ip koruma derecesi akıllı telefonlarda suya, kuma ve tozlara karşı ne derecede dayanıklılığı olduğunu gösterebilmektedir.

IP Sertifikası Neyi Ölçekler?

Bir elektronik cihaza ait olan ip sertifikasında bulunan sayılar, akıllı telefonların sadece suya, toza ve kuma karşı olan dayanıklılığını değil, aynı zamanda da dış darbe etkilerine karşı olan dayanıklılığının göstergesidir.

IP Sertifikasından Ne Anlaşılır?

Akıllı telefonlardaki ip sertifikalarında genellikle iki haneli sayılar yer alır. Bu sayıların ilk hanesi cihazın tozlara ve kumlara ve dış etkilere karşı olan dayanıklılığını, ikinci hanesi yer alan sayı ise sıvılar ile etkileşimine karşı dayanıklılığını gösterir. Yani bir ip58 serili sertifikaya sahip olan bir elektronik cihazın tozlara karşı dayanıklılık derecesi 5, sıvı temaslarına karşı dayanıklılık derecesi ise 8’dir. Tozlara karşı dayanma gücü seviyesi 6’dan, sıvılara karşı olan dayanma gücü ise 9 dereceden daha fazla olamaz. IP sertifikalarında bulunan ek sayıların ve harflerin, elektronik cihazların diğer dış etkenlere karşı olan direncini gösterir. Ancak akıllı telefonlarda bulunan sertifikalarda tozların ve temas eden sıvıların dayanıklılığının haricinde kesin bir bilgi bulunmuyor.

Yorum Yap

Yorumlar
HTTP Error 503 – Service Unavailable Hatası
HTTP Error 503 – Service Unavailable Hatası 12 Mayıs 2017
Web Tabanlı Yazılım Nedir?
Web Tabanlı Yazılım Nedir? 28 Nisan 2017
Biyometrik Güvenlik Nedir?
Biyometrik Güvenlik Nedir? 01 Ağustos 2017
Android Telefondan RAR Dosyası Nasıl Açılır?
Android Telefondan RAR Dosyası Nasıl Açılır? 26 Aralık 2017
SEOPix İle Markanızı Büyütün!
SEOPix İle Markanızı Büyütün! 15 Ekim 2021
.htaccess ile IP Adresine İzin Vermek
.htaccess ile IP Adresine İzin Vermek 14 Mayıs 2017
Codeigniter Framework Nedir?
Codeigniter Framework Nedir? 16 Mayıs 2017
MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?
MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? 27 Eylül 2017