Windows 10 PC Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Windows 10 PC Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

PC adı her bilgisayar için tektir, özeldir. Microsoft Windows 10 kurulurken de isim belirleme seçeneği sunmaktadır. Fakat kurulum esnasında yaşanan heyecandan bu seçenek çoğu kez görmezden gelinir. O an es geçilen seçenek sonrasında sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Kapatılan bu seçenek sonucunda bilgisayar otomatik olarak harf ve rakamlardan oluşan karışık bir PC ismi vermektedir. Bu da başka bilgisayar ile eşleştirme yapmak istenildiğinde ya da PC adını bir programda kullanmamız gerektiğinde bize büyük sorun yaratmaktadır.

Windows 10 PC Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Windows kurulumu sırasında karşımıza çıkan seçenek sayesinde PC adını değiştirmek mümkün ve çok kolay. Fakat o anki masa üstünü görme heyecanı ve aceleciliği ile bu seçenek görmezden geliniyor. PC adını değiştirmek ne kadar gereksiz gelse de sonrasında PC adı bir yere girileceği zaman sıkıntı olarak karşımıza çıkar.

İsim değiştirme işlemi adımları şu şekilde izlenmelidir;

Klasik Denetim Masasından Değiştirme İşlemi:

Denetim masası açılır. Sistem ve Güvenlik – Sistem – Ayarları değiştir – Değiştir yolu izlenerek “Bilgisayar Adı” kısmına girilecek yeni isim ile bilgisayar adını değiştirmek mümkündür. Buraya girilecek yeni isim ile onay verildikten sonra işlem tamamlanmış olacaktır. Bu menüye ulaşmak biraz daha zor olacağından ikinci yol bu işlem için tavsiye edilmektedir.

Modern Ayarlar Menüsünden Değiştirme İşlemi:

Ayarlar – Sistem – Hakkında yolu izlendiğinde görülen “Bilgisayarı Yeniden Adlandır” sekmesine tıklanır. Bu kısımda çıkan sayfada bilgisayarın yeni adı girilir. Sistemin sorduğu sorulara onaylar verilerek işlem tamamlanmış olur.

Yapılan işlemlerden sonra değişikliğin aktifleşmesi için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekir ki bilgisayar bunu size soracaktır. “Yeniden Başlat” işlemiyle başlatılan bilgisayarda PC ismi istenen şekilde düzelmiş olacaktır.

Yorum Yap

Yorumlar
Veritabanında Kelime Kaldırma - Değiştirme
Veritabanında Kelime Kaldırma - Değiştirme 06 Temmuz 2016
Gizli Numaradan Arayanı Bulma
Gizli Numaradan Arayanı Bulma 07 Haziran 2017
WordPress Yazı Görselinin URL'ni Kaldır
WordPress Yazı Görselinin URL'ni Kaldır 12 Mayıs 2017
Üç Boyutlu Yazıcı Nasıl Kullanılır?
Üç Boyutlu Yazıcı Nasıl Kullanılır? 29 Ağustos 2017
Site Uzantıları Kaç Tanedir?
Site Uzantıları Kaç Tanedir? 26 Nisan 2017
PDO ile Veri Tabanından Veri Çekmek
PDO ile Veri Tabanından Veri Çekmek 08 Eylül 2016
Codeigniter Framework Nedir?
Codeigniter Framework Nedir? 16 Mayıs 2017
CSS initial Nedir? Nasıl Kullanılır?
CSS initial Nedir? Nasıl Kullanılır? 06 Temmuz 2016