Biyometrik Güvenlik Nedir?

Biyometrik Güvenlik Nedir?

Çoğumuz şifre oluştururken büyük eziyet çekeriz. Bazen fazla karmaşık asla aklımızda tutamayacağımız şifreler oluşturur çoğunlukla da unuturuz. Bazen de sırf aklımızda kalsın diye güvenlik riskine rağmen kolay bir şifre buluruz. Artık dünya değişiyor. Her geçen gün teknoloji büyük bir hızla ilerlerken beraberinde sürprizler ve yenilikler de getiriyor. Bundan sonra şifre sorunları biyometrik tanıma sistemleriyle çözüm bulacak ve aklımızda kalacak bir şifre oluşturmak için uğraşmak zorunda kalmayacağız.

Biyometrik Tanıma İle Şifreleme Sistemi

Bu gelişme ile var olan sistem tamamen yenilenip yeni eski usul şifreler ortadan kalkacak. Bütün bunlar yerine yüz tarayıcıları, iris ve parmak izi okuyucular kullanılacak. Bu sistem yaygınlaştıktan sonra artık cihazlar bu okuyucularla donatılmış yeni teknolojiye uyumlu hale gelecek. Her kişinin kendine özgü farklı bir beden yapısı vardır. Bu yapıları tanımlayan donanımlarla oldukça pratik ve basit bir şekilde işlemlerimizi yapabileceğiz.

Farklı Biyometrik Tanıma Şeklleri

Son yıllarda yapılan pek çok araştırmada bilinenin dışında her insanda farklı olan pek çok özellik bulunmuştur. Bunlar kişiye özel olduğu için ilerleyen teknolojide kullanılmasını güvenli ve mümkün hale getiren olanaklar sunmuştur. Mesela kalp atışı ritmi ve ürettiği elektrik akımı ayırt edici bir özelliktir. Ses tanıma teknolojisi ise her sesin farklı karakteristik özellikleri olmasıyla bilinir onun da güvenilirliği henüz kesinleşmemiştir.

En Çok Duyduğumuz Yüz Tanıma Teknolojisi

Bu yöntem bir yüz fotoğrafı ile gerçekleşmiyor elbette. Yüzünüzün bazı bölgelerinin ölçümleri ve karşılaştırmalarıyla doğru kişi olup olamadığınızı anlıyor. Yani yüz yapısı esas alarak çalışıyor. Yüz tanıma teknolojisinin tercih edilmesinde ki en önemli nokta cep telefonunuzda dahi kolaylıkla kullanabileceğiniz ve diğer teknolojilere göre maliyet bakımından ucuz olmasıdır. Bundan sonraki yıllarda özellikle akıllı telefonlarda daha da yaygınlaşması bekleniyor.

Yorum Yap

Yorumlar
MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?
MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? 27 Eylül 2017
SEOPix İle Markanızı Büyütün!
SEOPix İle Markanızı Büyütün! 15 Ekim 2021
CSS initial Nedir? Nasıl Kullanılır?
CSS initial Nedir? Nasıl Kullanılır? 06 Temmuz 2016
https Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?
https Yönlendirmesi Nasıl Yapılır? 12 Mayıs 2017
Spam Trafik Engelleme Nasıl Yapılır?
Spam Trafik Engelleme Nasıl Yapılır? 13 Mayıs 2017
WhatsApp Google Drive Yedekleme Nedir?
WhatsApp Google Drive Yedekleme Nedir? 06 Temmuz 2016
Deep Freeze Nasıl Kaldırılır?
Deep Freeze Nasıl Kaldırılır? 04 Temmuz 2016
Android N Özellikleri Nedir?
Android N Özellikleri Nedir? 09 Ağustos 2017