MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?

MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?

Bilindiği gibi araba, kamyon, motosiklet gibi araçları kullanmak için bazı belgelere ihtiyacımız vardır. Bu belgeler olmadan bu araçları kullanmamız yasaktır. Bu belgede ehliyettir. Konumuz olan MTSAS nedir? MTSAS, Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı demektir. Yani MTSAS sınavı ile ehliyet almamızın kapıları açılmaktadır. MTSAS sınavı yılın belirli zamanlarında gerçekleştirilmektedir. Bu sınavlarda başarılı olan adaylar ise sürücü belgesi almaya hak kazanırlar. Sınavda çeşitli konulardan sorular sorulmaktadır. Sınav 3 konu üzerinden yapılır. Bunlar İlkyardım, Trafik ve Motordur. Her kategoriden en az 70 puan alınması gerekmektedir. Sınav tek gün bütün derslerden yapılır.

İlkyardım sınavı 30 sorudan oluşmaktadır. Sınavdan geçmeniz için en az 21 soru doğru yapmanız gerekir. Motor sınavı 40 sorudan oluşmaktadır. Sınavdan geçmeniz için en az 28 soru doğru yapmanız gerekmektedir. Trafikte ise soru adedi 50’dir ve en az 35 doğru soru yapmanız gerekmektedir.

MTSAS Nasıl Kayıt Olunur?

Ehliyet sürücü kursları aracılığı ile alınmaktadır. Bu nedenle kayıtlar sürücü kurtlarına yapılmaktadır. Sürücü kursları belirli bir ücret karşılığında sizlere hizmet vermektedir. Kayıt yaptırabilmek için bazı evrakları hazırlayım sürücü kursuna vermeniz gerekmektedir. Sınav için hazırlanacak belgeler, 2 adet resim, nüfus cüzdanı örneği, en az mezun olduğu okulun diploma örneği, sağlık raporu. Sağlık raporları bulunduğunuz yerdeki polikliniklerden alınmaktadır. Genel olarak sürücü kursları kayıt içinse kayıt formu, sabıka kaydı ve kayıt sözleşmesi istemektedir. Sözleşme kursta imzalanmaktadır. Bu işlemler sonrasında sürücü kursu sizin kayıt ile ilgili bütün müracaatlarınızı gerçekleştirmektedir.

Sınav günü geldiğinde yukarıda belirtilen puanları almanız yeterlidir. Yazılı sonrasında son sınav olan direksiyon sınavını da geçmeniz halinde gerekli belgeleri bulunduğunuz ildeki Emniyet Müdürlüğüne götürerek ehliyetinizi alabilirsiniz. Müdürlükten ehliyetinizi alırken gerekli harçları yatırmanız gerekmektedir.

Yorum Yap

Yorumlar
WhatsApp Google Drive Yedekleme Nedir?
WhatsApp Google Drive Yedekleme Nedir? 06 Temmuz 2016
Biyometrik Güvenlik Nedir?
Biyometrik Güvenlik Nedir? 01 Ağustos 2017
PHP ile BOT Nasıl Yapılır?
PHP ile BOT Nasıl Yapılır? 28 Aralık 2017
WordPress Admin Logosunu Değiştirmek
WordPress Admin Logosunu Değiştirmek 28 Haziran 2017
Bip Messenger Uygulaması Nedir?
Bip Messenger Uygulaması Nedir? 03 Temmuz 2016
Google Chrome Çevrimdışı Özelliği Nedir?
Google Chrome Çevrimdışı Özelliği Nedir? 06 Ağustos 2017
https Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?
https Yönlendirmesi Nasıl Yapılır? 12 Mayıs 2017
HTTP Error 503 – Service Unavailable Hatası
HTTP Error 503 – Service Unavailable Hatası 12 Mayıs 2017