Codeigniter Framework Nedir?

Codeigniter Framework Nedir?

Günümüzde popüler Frameworkler arasında yer alan Codeigniter Framework ile sizlerde kolay yoldan kod yazabilir ve üstelik yazmış olduğunuz scriptin güvenliğinin daha yüksek seviyede olmasını sağlayabilirsiniz. Dünya çapında kullanılan Frameworkler’den en popüleri olan Codeigniter Framework ile yapmak istediğiniz bir scripti daha kısa sürede ve daha güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Günümüzün veri alışverişi konusunda en çok kullanılan yazılım dili olan PHP sayesinde daha hızlı veri gönderebiliyor daha hızlı veri çekebiliyoruz. Peki, Codeigniter Framework nedir? Ne işimize yarayacaktır?

Frameworkler her webmaster için vazgeçilmez kütüphane kaynaklarıdır, dilediğimiz kodu kısa sürede kütüphaneden çekerek çalışmasını sağlıyor ve bu durumda zaman kazanmış oluyoruz. Codeigniter Framework ücretsiz olarak sunulan günümüzün en popüler Frameworkler arasında yer almaktadır, Codeigniter Framework ile daha önceden oluşturulmuş olan fonksiyonları kullanarak yapacağımız çalışmayı daha kısa sürede tamamlayabiliyoruz.

Codeigniter Framework Nasıl Kullanılır?

Codeigniter Framework’den daha fazla verim alabilmek adına mutlaka son sürümünü kullanmanız gerekmektedir, son sürümler her zaman bizler için daha güvenli ve daha kolaylık söz konusudur. Kullanmış olduğunuz yazılımda şayet Codeigniter’e ait olan bir kod mimarisini kullanıyorsanız her gelen güncellemede yapmış olduğunuz değişiklikleri unutmadan yeni gelen sürüme uyarlamayı unutmayınız.

Codeigniter Framework kullanabilmek için ilk etapta https://www.codeigniter.com/ adresine giderek buradan 16 Mayıs 2017 tarihine nazaran paylaşılan 3.1.4 sürümünü indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Bilgisayarınıza indireceğiniz 3.1.4 sürümün ardından localhostta veya mevcut sunucunuzda çalışması için uygun olan bir dizine atınız. Göreceksiniz ki MVC mimarisi ile inşa edilmiş olan Codeigniter Framework sayesinde yapmak istediklerinize daha kısa sürede ulaşabileceksiniz.

Codeigniter Framework Çalışma Mantığı

Codeigniter Framework İle Dosya Yükleme Mantığı

$this->load->library('ftp'); $config['hostname'] = 'ftp.ornek.com'; $config['username'] = 'kullaniciadi'; $config['password'] = 'sifre'; $config['debug'] = TRUE; $this->ftp->connect($config); $this->ftp->upload('/local/path/to/myfile.html', '/public_html/myfile.html', 'ascii', 0775); $this->ftp->close();
  • Üst kısımdaki kod yapısına göre, FTP’ye direk olarak bağlanır ardından upload yaptırma işlemini sağlayabilirsiniz.
  • İlgili kısımları kendinize göre doldurarak ascii modunda 775 izinli olarak FTP’ye dosya yükleme işlemini üstteki kod ile tamamlayabilirsiniz.
    • /public_html/myfile.html FTP dizini olarak kabul edilmektedir.
    • /local/path/to/myfile.html dizin ise dosyanın local adresini belirler.

Yorum Yap

Yorumlar
https Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?
https Yönlendirmesi Nasıl Yapılır? 12 Mayıs 2017
MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?
MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? 27 Eylül 2017
Deep Freeze Nasıl Kaldırılır?
Deep Freeze Nasıl Kaldırılır? 04 Temmuz 2016
Neden 4.5 G Yerine LTE Yazıyor?
Neden 4.5 G Yerine LTE Yazıyor? 15 Aralık 2017
Remix OS Nedir? Nasıl Kurulur?
Remix OS Nedir? Nasıl Kurulur? 24 Mayıs 2017
Spam Trafik Engelleme Nasıl Yapılır?
Spam Trafik Engelleme Nasıl Yapılır? 13 Mayıs 2017
Üç Boyutlu Yazıcı Nasıl Kullanılır?
Üç Boyutlu Yazıcı Nasıl Kullanılır? 29 Ağustos 2017
Youtube Go Nedir?
Youtube Go Nedir? 02 Eylül 2017