.htaccess ile IP Adresine İzin Vermek

.htaccess ile IP Adresine İzin Vermek

Her webmaster için sitenin güvenliği oldukça önemlidir, siteniz her ne kadar güvenli ise o kadar çok ziyaretçiye sahip olabilirsiniz. Güvenlik sizler için asla vazgeçilmez bir tutku olsun, sitenizin güvenliği için elinizden gelen her şeyi yapmayı deneyin. Kullanmış olduğunuz sunucunun güvenliğinden, kullanmış olduğunuz yazılımın kod yapısına kadar bütün ihtimalleri göz önünde bulundurun. Bugün ise sizlere sıkça kullanmış olduğum yöntemlerden biri olan sadece belli bir IP adresinin erişebileceği bir dizinin nasıl oluşturacağına dair bilgiler vereceğim. Böylelikle o IP adresine sahip olan kişi veya kişiler sadece o bölüme erişim sağlayacak ve yetkisi olmayan kişilerin erişimi tamamen kısıtlanacaktır.

Genellikle web ortamlarında Linux sunucular tercih edilmektedir, Linux bizler için vazgeçilmezdir. Web sitelerimizin alt yapısında genellikle Linux işletim sistemini kullanmaktayız. Linux işletim sisteminden daha fazla verim alabilmek adına .htaccess dosyasını kullanırız. Daha önceden .htaccess ile nasıl spam IP adresi engelleyeceğinden bahsetmiştim. Bu sefer ise sadece 1 IP adresine izin verme yöntemini açıklayacağım.

.htaccess ile sadece 1 IP adresine izin verme

İlk etapta şöyle düşünelim, benim sitemin ana dizininde /ALBUM adında bir klasör mevcut bu klasörde özel fotoğraflarım olduğundan dolayı bu kısıma benden başka kimsenin erişmesini istemiyorum. Bunun için mevcut .htaccess dosyamı açıp aşağıdaki kod yapısını kendime göre düzenledikten sonra .htaccess dosyasına kayıt ediyorum.

<Directory "/ALBUM"> Order allow,deny Allow from 5.123.19.11 Deny from all </Directory>

Bu süreçten sonra sadece 5.123.19.11 IP adresine sahip olan kişi /ALBUM klasörüne erişebilir. IP Adres portlarını da bu kısımdan ayarlayabilirsiniz, IP adres seçeneğini çoğaltabilir veya sadece belli başlı IP Adreslerin girişini engelleyebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorumlar
Web Tabanlı Yazılım Nedir?
Web Tabanlı Yazılım Nedir? 28 Nisan 2017
Üç Boyutlu Yazıcı Nasıl Kullanılır?
Üç Boyutlu Yazıcı Nasıl Kullanılır? 29 Ağustos 2017
Remix OS Nedir? Nasıl Kurulur?
Remix OS Nedir? Nasıl Kurulur? 24 Mayıs 2017
PDO ile Veri Tabanından Veri Çekmek
PDO ile Veri Tabanından Veri Çekmek 08 Eylül 2016
Deep Freeze Nasıl Kaldırılır?
Deep Freeze Nasıl Kaldırılır? 04 Temmuz 2016
Codeigniter Framework Nedir?
Codeigniter Framework Nedir? 16 Mayıs 2017
WordPress Admin Logosunu Değiştirmek
WordPress Admin Logosunu Değiştirmek 28 Haziran 2017
PHP ile BOT Nasıl Yapılır?
PHP ile BOT Nasıl Yapılır? 28 Aralık 2017